tirsdag den 13. juli 2010

IPC-pumpe

Jeg har for nyligt fået bevilliget en IPC-pumpe, og i sidste uge fik jeg den så leveret af en dame fra Athene, som åbenbart har vundet licitationen. Jeg erfarer at nogle har en pumpe fra et andet firma, men det skifter åbenbart, hvem der skal levere.
Jeg er i tvivl om, hvor højt tryk, jeg skal køre med. På hospitalet sætter de mig på 90 eller 100, men damen fra Athene sagde 40 – dog sagde hun også, at nogle kører med højt tryk og andre med lavt, at det vist lidt er en smags sag. Nu har jeg så prøvet nogle aftener på 40, 50 og 60 og når jeg skal i seng og måler mit ben er der ingen forskel på målene fra før, jeg fik pumpen. Den eneste forskel jeg har kunnet registrere er at forfoden faldt lidt. Idag vil jeg se om jeg kan køre en time på 90. Input herom modtages meget gerne.
Jeg talte med hospitalet idag, de vil prøve om jeg kan få bevilliget to strømper mere. Gnierne i Københavns Kommune har kun bevilliget mig to pr. år, og det jo ikke ret meget, synes jeg. Den ene af de to har jeg brugt, så hvis ikke den nye ansøgning går igennem har jeg kun én strømpe indtil september. Det er godt nok lidt træls at skulle vaske den hele tiden, i stedet for at have nogle stykker at skifte med. Jeg håber det bedste, men nu må vi se.
I dag har jeg fået trænet Qi Gong, det kniber ellers lidt med at få gjort det, udover den ugentlige undervisningsdag, men idag lykkedes det. Jeg har en målsætning om at lave 20 minutters standing hver lørdag og søndag samt på min ugentlige fridag, og de andre dage skal jeg så lave noget knap så krævende og tidskrævende, nemlig de supplerende Ba duan Jin eller Y ji jin øvelser.
Ba duan jin holder knoglerne og senerne smidige og stærke, og Y ji jin styrker flowet i kroppen, og disse to serier af øvelser bidrager til at blive endnu bedre til det, der virkelig rykker – nemlig Zhanzhuang (udtales jamjong). Stående træning, i det, som min bror så poetisk betegner som skovskiderstilling. Formålet/udbyttet er bedre cirkulation af blodet rundt i kroppen, øget muskel kontrol og dermed bedre hjerne aktivitet, mental afslappelse og ro. At få energien til at cirkulere i hele kroppen på én gang, udelukkende ved hjælp af stående og bevægelige øvelser. Opmærksomhed på og i kroppen, der skaber energi cirkulation i hele kroppen. Til træning laver vi forskellige øvelser og standing, men herhjemme nøjes jeg for det meste med standing, hvor jeg står i forskellige positioner. Det er ret hårdt, og selvom det måske ikke ser sådan ud, sker der en masse inde i kroppen, og man mærker virkeligt, at man laver noget.
På trampolinen er jeg nået til Summertime med Chet Baker (4:16).