søndag den 18. september 2011

Seng, sko og lykke på glas


Igår, da jeg skiftede sengetøj, tænkte jeg, at jeg jo lige kunne tage et billede af arrangementet til at hæve mit ben om natten. Jeg har et par gamle telefonbøger under selve sengen, og under topmadrassen har jeg lagt nogle håndklæder i den side, hvor lymfebenet ligger. Det fungerer OK, i hvert fald et par dage af gangen, for håndklæderne og topmadrassen flytter lidt rundt i løbet af natten. Det er dog ikke nok, jeg er nødt til at skal have noget kompression på om natten. Når madrasovertrækket er kommet på ser man ikke telefonbøger og håndklæder.


Disse sko havde jeg på til brylluppet for nyligt. Jeg købte dem i størrelse 41 – før lymfødem brugte jeg 38 eller 39 – og lagde en sål i skoen til den gode fod. Desuden foldede jeg en lille sok sammen og lagde allerbagest for at fylde skoen ud. Mht. farven er de måske ikke de allerfestligste, men kjolen dækkede dem alligevel det meste af tiden. De var til at holde ud at have på og gå i, selvom de sidst på aftenen klemte lidt på det ene af knysterne, men ikke noget alvorligt.


I dag har jeg gjort min årlige produktion af hybenmarmelade færdig. Jeg kogte den igår, lod den stå natten over og fyldte så på glas i dag. I år havde jeg plukket små portioner over flere dage og frosset ned, og nu var det så tid at få lavet marmeladen. Nøj, hvor det bare smager godt. Lykke på glas.