fredag den 29. oktober 2010

Sejr

Hold da op! Idag er det lykkedes at få bevilliget bandager til bandagering af hele benet, noget af en bedrift. Det holdt også hårdt, en trillion opringninger, faxer, forklaringer, misforståelser mv., men nu er det altså gået i orden, bandagerne er i hus – og jeg slipper dem ikke! Specialbandager i Bagsværd havde ikke før set at så mange materialer var bevilliget, normalt skal man åbenbart betale meget af det selv, men min super-hero fys har bare været så god! Jeg har fået ni ruller kortstræksbind, tubegaze, gaze til tæerne samt polstringsvat. Min søde far hentede sagerne for mig, stor hjælp. Den anden nye kompressionsstrømpe var også med idag, hvor skønt at jeg nu ikke længere skal vaske hver eneste dag.
Hvor er man dog heldig – tænk at bo i et land, hvor vi ikke blot har adgang til betalt behandling, men også får de fleste af de ting, vi skal bruge. En lyskestrømpe som min koster vist op imod 3.000 kr., og bandagerne jeg har fået idag løber op i omkring 1.000 kr.

Jeg tænker ofte på, hvor heldig jeg er at være født lige her. Af alle verdens lande blev det smørhullet Danmark. Ingen sult og nød, ingen naturkatastrofer, krige eller diktatorer. Fantastisk. Selvom der er nok at brokke sig over, er det værd at huske på, at vi lever i et af de få lande i verden med – synes jeg – det mest demokratiske demokrati, og at vi har det bedre end de fleste andre mennesker i verden. Selv om det var super skørt at Jakob Haugaard kom i Folketinget dengang, er det jo fantastisk at det kunne lade sig gøre. Alle har muligheden.