mandag den 9. april 2012

Mere kompression

For nyligt var jeg en tur hos bandagisten for at tale om min Jovipak natbandage, og om at den ikke rigtigt har givet noget. Han drøftede sagen med Jovipak i Amerika, som laver den, og jeg har nu fået en anden type yderstrømpe (en "jacket") til at have udenpå, den skulle give lidt mere tryk. Det gør den også, faktisk alt for meget, i hvert fald på tæerne. Jeg kan ikke bruge den, og må have fat i bandagisten igen.
Forud for besøget havde jeg i en tid tænkt på, om Mobiderm natstrømpen kunne være noget for mig, en strømpe med små skumfirkanter, til at give varieret tryk, syet ind i. Hos fysioterapeuten får jeg nogengange et lille stykke Mobiderm indenunder kortstræksbandagerne, og det er ret effektivt, så jeg tænkte, at en hel strømpe/støvle måske var sagen – den er også noget mindre klodset end Jovipak'en. Bandagisten sagde dog, at med Mobidermstøvlen ville jeg skulle lægge en fuld bandage udenpå. Så er det jo lidt ligemeget, når det skulle være i stedet for bandagering.
Da jeg var der, foretog han en kontrolmåling, og det viste sig, at mit underben var gået temmelig meget op siden jeg fik bandagen og de kompressionsstrømper, jeg har nu. Jeg er nok nødt til at have en knæstrømpe, klasse 1, til at have udenpå, i hvert fald noget af dagen, den anden kan ikke holde ødemet nede. Øv. Jeg har nu bestilt tid til både bandagering og måltagning i april.