søndag den 12. december 2010

Juiceriet

Så fik jeg endelig købt Udo's Choise til min juice. Det er godt at være kommet igang med juiceriet igen, og nu bliver den komplet med olien. Jeg var på et mindre togt igår, hvor jeg også fik købt nogle store, flotte granatæbler, de giver en fin smag og en silkeblød og lækker konsistens til juicen. Jeg tror, jeg vil fryse nogle ned til smoothies og salater senere. Det er antageligt noget af det sundeste, man kan byde sin krop, så jeg fylder lagrene op, nu hvor de er tilgængelige og i højsæson.

I dag har jeg lavet mine lækre – og sunde gufkugler. De er en slags gør-det-selv version af de Kur Delights man kan købe i helsekostforretninger og nogle supermarkeder, bare meget bedre. Egentligt er de ret julede, men jeg laver dem nu hele året. Det er længe siden, jeg sidst har lavet dem, men nu har jeg endelig fået købt dadler og mandler, og jeg havde tiden, så det var bare om at komme igang, så de kunne blive færdige. Opskriften kommer her:

Gufkugler
Lige dele dadler (tørrede) og mandler (med skind) – dog måske lidt flere dadler
Krydderier – jeg bruger hvid peber, kardemomme, kanel og nelliker, alt stødt
Vanilie
Kakaopulver
En lille smule vand eller appelsinsaft (meget lidt)

Kør mandlerne i en foodprocessor eller elektrisk minihakker. Tilsæt resten og smag til undervejs. Massen skal være af en konsistens, så man kan trille kugler. Disse kan trilles i f.eks. hakkede mandler, eller spises som de er. Nams! Opbevares køligt.
I stedet for kun dadler kan man bruge en blanding af f.eks. abrikoser, rosiner og mandler. Man kan også bruge andre medlemmer af nøddefamilien i stedet for mandler.

*************

Torsdag og fredag var jeg til fysio. Gitte Fysioterapeut syntes det så OK ud, alt taget i betragtning. Hun bandagerede mig, og gav mig besked på selv at bandagere underbenet om natten og at lave nogle øvelser. Jeg håber, vi snart kan få benet tilbage til den fine tilstand, det var i før rejsen, men det tror jeg nu nok, vi skal.
Jeg er begyndt at bruge pumpen lidt igen, den har ellers samlet støv i lang tid (se her hvorfor), men inden rejsen fik jeg lært at drænere mig selv, så nu tør jeg godt, og jeg har brug for dens hjælp. Jeg har tidligere kørt med et tryk på omkring 90, men har af Gitte fået besked på at skrue ned til 40-50, så det gør jeg.