torsdag den 7. juli 2011

Coban bandage

Jeg læste lige i Lymfebrevet i dag produktchefen hos 3M's reklameartikel om deres – synes de selv – banebrydende Coban bandage.

I den forbindelse vil jeg da lige fortælle om mine oplevelser med Coban. På hospitalet, hvor jeg i begyndelsen blev behandlet, har jeg mange gange haft Coban på, se evt. dette indlæg. Jeg oplever ikke, at bandagen fyldte mindre end den kortstræksbandage af bomuld jeg nu får på hos fysioterapeuten, og jeg oplevede ikke mere bevægelsesfrihed. Jeg kunne ikke bruge mine almindelig sko. Jeg føler mig ikke overbevist om, at det er postivt, at bandagen er beregnet til at sidde på i mange dage, da benet/armen har brug for pauser og drænage, og at bandagen alt andet lige giver sig lidt, og jo ikke følger med, når ødemet går ned.
Som bonusinfo kan jeg fortælle, at bandagen lugter meget dårligt, den er klistret, og jeg følte mig om muligt endnu mere kikset end hidtil med Lymfødem.
Jeg skal ikke kunne sige, om bandagen er mere effektiv. Godt nok blev mit ben mindre med bandageringen på hospitalet, men måden det foregik på der, var ikke forsvarlig. Det må man dog antage, det er de fleste andre steder, så måske.
Nu har jeg lige været til fys, men næste gang vil jeg spørge Gitte, om hun har nogen mening om produktet.