onsdag den 18. maj 2011

Kompressionspumpen til fysioterapi


Min kompressionspumpe.

De nye indstillinger. Trykket er lige knap 50.

I dag har jeg været til fysioterapi, og jeg havde min kompressionspumpe med. Der var godt nok læs på cyklen, for jeg havde min kæmpestore taske med pumpen, lagen, bandager samt bukser og sandaler til evt. bandagering på bagagebæreren, men det lykkedes at komme både ud og hjem. Da jeg skulle hjem, tænkte jeg, at det nok var bedst at skabe lidt balance på køretøjet, så jeg købte en flødeskumskage hos bageren og satte den i cykelkurven. Der var ikke andet at gøre.
Det var meget interessant at have pumpen med, så Gitte Fysioterapeut kunne vurdere den. Hun var ikke glad for den måde, den pumpede på, men efter at have reguleret intervallerne og den havde kørt en halv times tid mens hun drænerede overkroppen viste det sig dog, at den havde haft effekt. Hun kunne se på foden og mærke på vævet i læggen at den havde løsnet op nogle steder, hvor der var lidt ophobning. Nu skal jeg prøve at bruge den hver aften i en uges tid, hvorefter jeg skal til fys igen, og jeg skal måle benet i aften og den sidste aften.
Gitte syntes, jeg skulle prøve at låne en LymphaPress hos Apodan, så det vil jeg gøre. Den pumper åbenbart på en anden måde, den "ruller" luften op ad benet meget bedre end den maskine, jeg har, og det er jo det, det gælder om, at få skubbet lymfen opad, så det kan komme videre ud i systemet.
Det var også rigtigt godt at få indstillet pumpen rigtigt. Jeg har kørt med nogle alt for lange intervaller, men fra nu af er det 30 sekunders pump og 10 sekunders pause.