søndag den 18. juli 2010

En god nyhed

Søndag. Jeg har allerede været rigtig aktiv, op kl. 8, bage brød, i bad, træne Ichuan, kaffe+avis samt steptræning i Fitnessworld (den slags, hvor man går op og ned af en bænk på 117 forskellige måder). Jeg startede for et halvt års tiden siden, vil jeg tro, som et led i mit projekt med at prøve at sætte kroppen i gang med dens arbejde. Det var nu ikke fordi jeg var egentlig inaktiv før mit lymfødem kom, da jeg i årevis har cyklet meget og også gået en del. Jeg har aldrig været overvægtig, og altid følt mig relativt adræt og smidig. Mangel på motion har næppe nogen indflydelse på lymfødems opståen – for nogle måneder siden mødte jeg en mangeårig løber som, ligesom mig, pludselig havde fået det. Jeg tænker dog, at motion og forskellige former for træning – bl.a. energitræning, som min Ichuan –  kan være med til at få kroppen i endnu bedre stand og dermed måske være med til at bedre situationen. Vi må se. Jeg har tænkt mig at begynde at svømme snart, det er der åbenbart nogle, der har rigtig gode erfaringer med.
Jeg kunne mærke, da jeg kom hjem fra step, at min ankel er i bedre form end da jeg tog afsted, væsken er ikke staset op længere.

I går fik jeg brev om at de to ekstra strømper er blevet bevilliget. Det var en god nyhed, desværre er der bare nogen, der har kludret, så det er to knæstrømper, jeg har fået bevilliget, suk. Må ringe til kommunen i morgen og få udredt det. Det går vist lidt stærkt henne på det hospital, det er dem, der har søgt for mig. Det kan selvfølgelig også være kommunen.

Mine to besøg hos zoneterapeuten har ikke haft nogen virkning. Hun mener ikke at kunne hjælpe mig, hvis ikke der var nogen bedring overhovedet at spore efter disse to gange, så jeg tror, jeg holder her. Muligvis kan jeg prøve en anden, som arbejder på den traditionelle måde med deciderede tryk i stedet for massage.

Idag hopper jeg til den fantastiske Summerwine af og med Nancy Sinatra og Lee Hazelwood. Den er meget speciel med Lee's dybe stemme, Nancy's smukke stemme og perfekte skift fra høj til lav, og så de dramatiske strygere. Som en rejse ind i en mørk og farlig tunnel. Den kan også høres her.