fredag den 7. december 2012

Afgørelse fra Det Sociale Nævn

Bedst som jeg skulle til at skrive et lille indlæg om at jeg aldrig hørte mere fra Det Sociale Nævn, som jeg jo klagede til i januar, dumpede et brev fra dem forleden dag i min postkasse. De giver mig medhold i, at kommunen ikke har taget hensyn til min situation ved bevilling af strømper sidste år. Jeg har angivet, at jeg simpelt hen ikke kan få det til at hænge sammen med kun to strømper, da jeg bl.a. skal meget tidligt op og dermed også tidligt i seng og derfor ikke har ret meget tid til at stå og vaske – og ikke mindst tørre – kompressionsstrømper, i hånden, hver eneste aften. Sagen blev sendt tilbage til kommunen, som skulle behandle den igen, og det gjorde de lynhurtigt, for allerede i går fik jeg brev fra kommunen om at de ikke ville bevilge mere end de tre kompressionsstrømper, som jeg havde fået forhandlet mig til her i efteråret (mens min klage lå i nævnets store syltekrukke) for mine forhold kan ikke give grundlag for bevilling af mere. Det kan jeg klage over igen, og det tror jeg, jeg vil gøre. Jeg mener stadig ikke, de har taget udgangspunkt i min situation. I loven står, at den enkeltes behov skal tilgodeses, og det er ikke sket. Jeg kunne godt tænke mig at skrive til de ansvarlige for fastsættelse af minimum antal strømper og argumenterne for bevilling, med henblik på en dialog, men hvem mon det er? Sundhedsborgmesteren, måske?

I forgårs kom julemanden – i skikkelse af postbuddet – med en pakke fra iHerb i USA, i pakken var der nogle lækre chokoladebarer, jeg havde bestilt. Der var også en rabatkode, som jeg kan dele med jer. Hvis I køber hos iHerb.com kan I bruge koden VOQ584 og få 10$ i rabat ved køb over 40$ eller 5$ på mindre køb. Jeg har handlet der flere gange, fragten er billig og ingen af mine varer er blevet taget i tolden.
Nå, tilbage til godterne, barerne jeg købte, var Luna i varianten Caramel Nut Brownie (link til den her). Jeg var sulten, så jeg smagte straks på varen, det var mums! Dejlig sprød og knasende. Jeg har også prøvet Raw Organic Food Bar, Fiber Chocolate Delite (link til den her), den er også rigtig god. Den er meget chewy og der er gods i den. Begge er helt eller overvejende øko og indeholder en masse sunde ting og sager, og mindre, eller måske ingen, skidt, og jeg ser dem som et mindre syndigt alternativ til f.eks. Mars og Twix, som jeg ellers er glad for. En mulighed for dessert i hverdagen. For mig handler det ikke om ikke at blive tyk og jeg tæller ikke kalorier og alt det der, det handler mere om ikke at spise alt for meget af det, der sætter sig fast inde i årene og rundt om hjertet, samt generelt at vedligeholde et godt helbred.


Når det så er sagt har jeg i dag bagt lækre marcipanspecier (med denne opskrift). De blev rigtigt gode, dog synes jeg godt, de kan tåle lidt mere marcipan, og jeg bagte dem slet ikke så længe, som der står i opskriften. De kan klart anbefales, og det er en stor fordel at dejen laves dagen i forvejen samt at man skærer skiver af en rulle i stedet for at rulle og stikke ud.