torsdag den 9. september 2010

Pakket ind i vat

Idag har jeg været til drænage igen, dejligt. Jeg er blevet pakket ind, altså bandageret, men kun underbenet, til lidt før knæet. Det føles fint nok, og er noget helt andet end det ildelugtende, klistrede stads, jeg tidligere har prøvet. Jeg kan mærke, at der ikke er ret meget kompression på tæerne, så det snurrer en lille smule i dem når jeg står eller går, men i vandret position er der ingenting. Det skal blive spændende hvad morgenmålene siger i morgen, når jeg tager bandagerne af. Jeg har før haft problemer med to steder på foden, der åbenbart er lidt trykfølsomme, nemlig knysten ved storetåen samt samme sted på ydersiden af foden, men nu må vi se. Jeg håber meget, jeg kan have det på hele natten.
Jeg har fået en lidt særlig bandage på med små skumfiduser strøet ud mellem to lag tyndt stof. Bandagen hedder Mobiderm og er vist relativt ny indenfor Lymfødem behandling, i hvert fald ikke mangeårig. En lyn-googling antyder at bandagen har vist rigtigt gode resultater, og jeg synes, det lyder spændende. Vil google mere snarest. Følgende har jeg klippet fra importørens hjemmeside: 

MOBIDERM har ingen kompression i sig selv, men virker ved at frembringe en trykforskel mellem de områder, hvor skumfirkanterne er placeret og den omkring liggende hud. Dette stimulerer microcirkulationen. Effekten intensiveres ved bevægelse af det ramte område.

Fordele ved anvendelsen af Mobiderm:
  • Der opnås hurtigt mobilitet i vævet i underhuden
  • Forbedret smidighed i vævet
  • Vævet forberedes så der er størst mulig effekt af lymfedrænagen