søndag den 4. december 2011

Svaret

I svaret fra Handicapcenteret står der følgende:

Baggrund: Du har søgt om ekstra kompressionsstrømper, fordi du oplyser, at de bliver slidte og det er svært at nå at få dem tørre til næste morgen. Handicapcentret modtog den [dato] statusbedømmelse fra læge [min læge], som oplyser at strømpen skal vaskes dagligt af hygiejniske årsager og dette slider således, at strømperne ikke kan holde helt år, de bliver for slappe. Godt så. Det var nu ikke helt det, jeg sagde, men OK. 

Begrundelse for afslag: Handicapcentret har ved afgørelsen lagt vægt på oplysningerne i din afsøgning og de indhentede lægelige oplysninger. Handicapcentret finder, at du ikke er berettiget til ekstra kompressionsstrømper, idet du allerede har fået bevilget en skiftestrømpe og således er kompenseret. Som udgangspunkt skal kompressionsstrømperne holde 1 år. Der er ligeledes garanti på strømperne 1 år.
Såfremt dine strømper ikke længere kan bruges, på grund af de eventuelt bliver slappe, har du mulighed for at søge om nye og medsende dokumentation fra bandagisten som skriver til Handicapcenter København hvorfor garantien ikke er gældende. Ansøgningen vil så blive vurderet på påny.

Måske skulle jeg prøve at få et møde i stand med Handicapcentret. Det virker, som om de lidt har misset, hvad dette her handler om. Ja, jeg har jo allerede fået bevilliget én skiftestrømpe. Tusind tak, jeg er bare så taknemmelig! Måske tror de, at der er tale om en strømpe, man tager ud over sin almindelige bomuldsstrømpe og ikke en beklædningsgenstand på lige fod med et par underbukser. De ser ikke ud til at have lagt vægt på min argumentation om at de har svært ved at nå at tørre samt at det er nødvendigt med en ren hver dag, og at jeg i den forbindelse ikke kan stå og vaske i hånden hver eneste aften, og at jeg har behov for flere at skifte med. Måske tager de ikke selv rene underbukser på hver dag... Desuden mener jeg at påstanden om at en strømpe skal kunne holde et år er lidt diffus. Det kan de givet, hvis man har f.eks. fire strømper, så bruger man jo kun den enkelte strømpe halvt så meget, som hvis man kun har to. Suk.
I loven står der jo, at man skal have det, man har behov for. I sidste ende er det vel patienten selv, der bedst kender sine behov.
Er der nogen derude, der har erfaringer med at få gennemtrumfet mere end standardbevillingen på to strømper om året?