søndag den 21. november 2010

Nordthailand

Hej igen, nu er jeg i Nordthailand, og har vaeret det siden sidste indlaeg. Jeg floej fra Luang Prabang i Laos til Chiang Mai i Thailand, fik syet flotte bukser og tog saa videre til Mae Sariang naer graensen til Burma. Derfra til Mae Hong Song, og saa til Cave Lodge i Tham Lot. Sikken et fantastisk sted! Jeg havde min egen fine junglehytte paa en stejl skraent midt mellem traerne og med udsigt - og lydspor - til en lille flod nedenfor. Jeg hang ud med soede mennesker fra forskellige lande og udforskede et par af omraadets mange grotter. Ved den ene af dem var jeg heldig at joine en gruppe af unge thai'er, de manglede lige en for at faa grupperabat, tror jeg. Den anden grotte tog jeg afsted til sammen med nogen af de andre fra Cave Lodge, det var lidt af en tur. Foerst gik vi seks kilometer af en meget stejl vej til en landsby, der fik vi nogle lokale guider som tog os med til grotten en halv times vandring gennem jungle. Vi skulle krydse en lille flod, saa det var af med skoene - min stroempe er stadig ikke blevet helt ren, den maa faa den store tur, naar jeg kommer hjem. Grotten var af den absolut uturistede slags, og vi maatte kravle paa haender og foedder for at komme igennem et lille bitte hul og ind i grotten.
Nu er jeg i Chiang Dao lidt nord for Chiang Mai, jeg bor paa The Nest, som er top nice. Etblissementet ligner hobitternes landsby i Ringenes Herre, rigtigt soedt, og min bungalow er super laekker. Der er ogsaa en lille pool. Igaar havde jeg lejet en cykel og koert rundt nogle timer, jeg var temmelig overophedet da jeg vendte hjem, saa da der ikke var andre ved poolen skiftede jeg hurtigt og hoppede i med stroempen paa. Hvis jeg havde taget den af, havde jeg ikke faaet den paa igen foer her til morgen. Det var skoent at vaere i vandet og svoemme. Bortset fra hotellet i Bangkok, hvor der en pool paa tagterassen har jeg ikke badet siden foer lymfoedem, saa det var bare saa skoent.
Naeste stop er Phayao, foer turen gaar til Bangkok med en enkelt overnatning i Phitsanouluk undervejs for at bryde den 11 timer lange tur.

Det gaar OK med benet, selvom min fys nok ikke bliver glad for at se mig, da benet er lidt stoerre end inden rejsen. Jeg laver selvdraenage hver dag saa godt jeg kan, og de sidste tre naetter har jeg bandageret benet, saa stroempen nu passer lidt bedre, men den er stadig lidt svaer at faa paa.

Jeg har stor glaede af min universalprop jeg koebte nogen tid foer rejsen, jeg bruger den naesten hver gang jeg skal vaske stroempen eller andre smaating. Nogen kender den sikkert, men for dem, der ikke goer, kan jeg fortaelle at der er tale om en simpel rund gummiplade, som man laegger over afloebet og derpaa fylder vand i vasken. Trykket fra vandet holden proppen, hvis man kan kalde den det, nede. Mange steder passer den tilhoerende prop ikke, hvis der overhovedet er nogen, og saa er denne genial. Man kan koebe den i Spejdersport og lignende forretninger, men jeg koebte min over nettet i England - sparede en smule og fik den bragt til doeren.

De sidste mange dage har jeg mest haft sandaler og almindelige stromper paa udenpaa kompressionsstrompen. Dels undgaar jeg blikke og spoergsmaal, og dels slipper jeg for vabler.

Jeg er ved at have besluttet, hvad jeg vil goere mht. benet og hjemrejsen. Jeg vil tage den gamle taakappe paa, den har jeg nemlig med. Muligvis vil jeg tage den udenpaa stroempen. Den er klasse tre og med lilletaa, hvor de nye er klasse to og uden lilletaa. De er meget stramme, og jeg ikke sikker paa, at det med den manglende taa er noget for mig. Den lille taa lever et barskt liv i skoen uden nogen beskyttelse, og uden kompression. Maa droefte det med Gitte ved lejlighed.

I aften er er der Loi Kratong festival. Her paa The Nest har vi lavet flotte blomsterdekorationer med fyrfadslys i, som vi skal saette ud paa floden om et par timer. Loi Kratong handler om at sige tak til floden for det den giver og giver mulighed for, og om at sige undskyld for forureningen. Det er en festdag. Folk pynter op, boernene skyder fyrvaerkeri af, og der sættes flotte lanterner til vejrs.