torsdag den 13. oktober 2011

Yoga som holdsport?

Jeg har opsagt mit medlemsskab af motionscentret, jeg kommer der alligevel næsten aldrig. De yogainstruktører, jeg har prøvet der, er med to undtagelser ikke særligt gode, og de to gode ser ikke ud til at undervise i nærheden af mig mere.
Yoga handler jo ikke kun om det fysiske, det handler også om helheden og om ro og harmoni i krop og sind, og det har de fleste af dem ikke fokus på overhovedet. Flere gange jeg er cyklet hjem derfra har det været med tårer i øjnene og en klump i halsen. Hvorfor? Måske det kolde miljø – folk taler ikke med hinanden, smiler ikke, ingenting. Måske de dårlige lærere. Måske fordi, jeg med åndedrættet får lukket op for nogle haner? Anyway, det er ikke sådan, det skal være, så jeg sagde hasta la vista, baby igår på vej hjem. Så kan de lære det, ja de kan.
Sidste gang udvandrede jeg. Læreren startede med at bede hele forsamlingen om at rykke tættere sammen, max en halv meter mellem hver måtte, og så finde en makker! Det var slet ikke noget for mig. Yoga er ikke en holdsport. På vej hjem så jeg to super nuttede egern.

Det virker som om egern er ved at få come-back. I min barndoms lange somre i sommerhuset havde vi store og dejlige mængder af dem, de pilede rundt i de høje nåletræer, men åbenbart tog en stor egernsyge livet af rigtigt mange af dem i midtfirserne. De senere år synes jeg nu, de er kommet på banen igen, det er dejligt.

Nogen der ved om der er Lymfeyoga mere? Jeg har skrevet til Liselotte Thernøe, men fik aldrig noget svar, og kan ikke finde noget på nettet.