onsdag den 7. juli 2010

Om Wonderlotion og håndcreme på fødderne

Det ser ud til at have hjulpet lidt på harlekinappelsinhuden at jeg smurte med Juhldals Wonderlotion inden sengetid. Måske er det ligegyldigt, hvilken lotion jeg havde brugt, men nu havde jeg denne, og da den trænger hurtigt ind i huden og skulle være en af de "sundere", tænkte at jeg at jeg ville prøve den.
Henover forfoden, lige før tæerne starter, har jeg en dyb fold/fure, som bliver meget tør, ru og ser ud som om den vil krakelere, hvis jeg ikke gør noget, så jeg smører hver aften inden sengetid med min elskede håndcreme fra Biotherm. Jeg har brugt den i årevis, det er bare den bedste, og også på dette sted holder den min hud blød og smidig. På ydersiden af foden har jeg en dyb, tør fure langs med foden, den får Cosborgs hælcreme, det fungerer meget godt.

Så ku’ jeg lære det!

En del af mit selvhelbredelsesprojekt handler om at udrense kroppen, og i den forbindelse tager jeg bl.a. karbade med Epsom salt, mine forældre har badekar. Jeg lærte på den hårde måde, at man ikke skal bade i vand, der er mere end 40 grader varmt, for en dag i vinters, da jeg havde taget et dejligt varmt bad og efterfølgende havde bruset mig over i brusekabinen blev jeg pludselig meget svimmel. Det føltes, som det nogengange kan gøre, hvis man rejser sig lidt for hurtigt op, og jeg tænkte "jeg skal bare holde godt fast i brusenischekarmen, indtil det er ovre", men det næste jeg husker er, at jeg fumlede rundt nede på gulvet og forsøgte at vikle mig ud af elkedlen, som jeg havde varmet lidt ekstra vand i (varmtvandsbeholderen kan ikke helt følge med). Det lykkedes mig at komme op at sidde på toiletbrættet og efter at have sundet mig en tid, kunne jeg rejse mig for at lægge mig ind på sengen i mit gamle værelse. Da opdagede jeg et halvdybt snit på ballen/hoften, det var fra metaltuden på elkedlen. Såret er forlængst helet, men jeg har stadig et minde – en fin, rød streg med form som tuden på elkedlen! Nogengange, når jeg er trist, tænker jeg, at det er ligegyldigt, for måske er der aldrig mere nogen, som skal se den del af min krop igen. Hvem vil være sammen med en pige med elefantben :-/
Der gik lang tid, før jeg kunne (og turde) genoptage karbadene, og nu tager jeg hver gang temperaturen på badevandet, inden jeg stiger i. Senere har jeg erfaret, at det er almindeligt kendt, at lymfødemikere ikke kan tåle meget varme bade.