lørdag den 8. februar 2014

Vinterhud

Jeg har i et stykke tid gået og tænkt på noget omkring Lymfødem og hudpleje. Vi får så tit at vide, at vi skal bruge fede cremer uden parfume, f.eks. Decubal eller Eucerin, men for mit eget vedkommende fungerer det udemærket med den slags cremer, jeg altid har brugt – altså før Lymfødem startede. Jeg bliver ked af at smøre min krop ind i fedtede, ildelugtende cremer. Min hud er ligeså fin, som den altid har været, og jeg har ingen problemer med at bruge helt almindelige bodylotions – med eller uden parfume, parabener osv. Hver aften, når jeg går i seng, smører jeg min elskede håndcreme fra Biotherm på steder, der trænger til lidt ekstra, det er som regel der, hvor foden bukker og kompressionsstrømpen kan irritere lidt, bag på knæet og der hvor tæerne starter/bukker. Ingen problemer. Jeg bruger også nogengange Forsvarets Hudsalve, men den er der vist ikke parfume i. Det er en slags universalsalve, som kan bruges til mindre hudproblemer, men i høj grad også som læbepomade, det er min favorit for tiden, og har været det længe. Jeg hamstrer, når jeg er på hyggetur til Malmø med min mor, men den kan også købes herhjemme, bl.a. i Matas. Det er et svensk produkt og historien vil vide, at den blev udviklet til det svenske militær i 1950'erne, da soldaterne havde brug for noget til at pleje og beskytte deres hud i felten. Rygtet vil vide, at den også kan bruges til, i en snæver vending, at stege i, samt pudse støvler. Det er jo fedtstof, så hvorfor ikke.

Det jeg ville sige med dette her var, at jeg personligt ikke synes, der er grund til at gøre det værre end det er og tro, at man pine død kun må bruge de fedtede, uparfumerede osv., men selvfølgelig skal man passe på hvis man har sart hud, tit får Rosen eller har andre problemer.

Mit bedste tip er at pleje sin hud indefra og indtage sin bodylotion i form af olie. Forrige vinter drak jeg hjemmepresset juice næsten hver dag, hver gang med en stor spiskeskefuld Udo's Choice i, og hele den lange og kolde vinter brugte jeg overhovedet ikke lotion.
Min hud er tør hud for tiden pga. af den tørre luft både ude og inde, og den klør og kradser over det hele, men igår fik jeg endelig købt en flaske Udo's som jeg straks tog hul på. Hos helsepusheren, hvor jeg handlede, var der tilbud på skovbærsaft, så det købte jeg en flaske af og blander olien i, det er helt fint, man kan ikke smage den. Nu glæder jeg mig til snarlig blød, fin og smidig hud igen.

Hjemmepresset rødbede-gulerod-citron-ingefærjuice og olie.