fredag den 31. december 2010

Et godt nyt år

Det er årets sidste dag, og jeg vil ønske alle jer, der læser med, et rigtigt godt nyt år.

Jeg håber også, jeg får et godt nyt år. Det gamle har ikke været så godt. Det startede – efter en dejlig jul og nytårsaften, og en fremtid der tegnede lyst – med svigt, brud og sammenbrud. Et sammenbrud, jeg ikke er helt færdig med endnu. Alt er forandret, og intet vil længere blive det samme som før.

Et sammenbrud kan være en ny begyndelse. En mulighed for at bygge sig selv op igen. Man har selv ansvaret for at trække sig op af sølet. At tage en beslutning om at stoppe selvmedlidenheden og holde op med at spilde tiden. Tørre øjenene og træde ud af offerrollen.
Men der er en tid for alt. Tid til at sørge. Tid til at være bitter. Tid til at tusse rundt nede i sølet. Tid til at bevæge sig opad igen. Timing er alt. At være parat. Måske skal man blive ved med at undersøge, om man nu er parat til den ændring, man trænger til, og så handle. Ellers kommer man måske ikke op. Hvis man ikke er parat, nytter det ikke.

Det blev et år, hvor jeg for alvor fattede, at jeg har lymfødem. Det blev et forår med seks ugers konstant bandagering med fatale følger. En sommer fyldt med skam og sorg over mit tykke ben i min kødfarvede støttestrømpe. Et år i hi.

Lidt godt blev der heldigvis også plads til. Jeg startede min blog, og selvom den ikke er blevet det, jeg havde håbet, fortryder jeg ikke at jeg startede den, og måske med tiden vil der være flere, der vil læse med og dele viden. Jeg er glad for de kommentarer og mails, der er kommet, tak for dem.
Det har også været positivt at komme væk fra hospitalet og deres "behandling", og det har været en glæde at begynde hos min fantastiske, dygtige og omsorgsfulde fysioterapeut, som tager så godt hånd om mig. Det er jeg meget taknemmelig for. Jeg tænker tit på de uskyldige mennesker, som stadig frekventerer hospitalet, hvor jeg kom. M, som vist var jævnaldrende med mig. K fra B, hvis lymfødemhistorie var meget lig min egen. Jeg ville ønske, at også de slap væk og fik/tog muligheden for professionel og kompetent behandling med drænage, korrekt bandagering og måltagning osv.
Min nylige rejse til Østen var også et lyspunkt, som helt klart har gjort mig godt. Også min venindes besøg og vores tur til Stockholm glæder jeg mig over.

På trods af al min jammer er jeg taknemmelig for alt det, jeg har. Mine elskelige forældre. Mit hjem. Mad i maven, seng at sove i. Rejserne. Min træner. Min gode veninde. Mine små niecer og nevø. Min nye kaffemaskine.

Jeg ønsker jer alle et rigtigt godt nyt år, fyldt med glæde, kærlighed og gode oplevelser.