søndag den 13. marts 2011

MBT-sko og flyvetur

Til træning forleden dag havde en af de andre MBT-sko på. Hun er læge og kender til mit lymfødem, og mente, at det kunne være godt for mig med disse, da man får brugt en masse forskellige muskler i især underbenet, og at det kan stimulere lymfeflowet. Jeg prøvede hendes sko, og de var ret dejlige at gå i, jeg svævede nærmest lidt afsted, som på rullebåndene i lufthavnen. Efterfølgende har jeg googlet lidt på emnet, og fandt bl.a. et sted, hvor der stod at Vodder klinikken i Østrig anbefaler deres patienter at bruge MBT-sko. Jeg kunne godt tænke mig at prøve, men hold da op, hvor er de dyre. Omkring 2.000 kr., gisp! Jeg har dog lige set, at der også findes kopier, i den kommende uge er der nogen i Føtex, og forleden i Deichmanns så jeg nogle andre, vist nok Puma, eller måske var det Fila.
Er der nogen læsere, der har erfaringer med MBT-sko i forhold til lymfødem, eller bare en mening om sagen?

Nu er der ikke længe til rejsen. Jeg håber, vi kommer afsted, trods de frygtelige begivenheder i Japan. Hvem ved, hvad der kan ske, hvis atomkraftværket (værkerne) smelter helt ned eller flere sprænger i luften.
Jeg har besluttet, hvad jeg vil gøre mht. flyveturen. Jeg tager en af de gamle klasse tre tåkapper på, den som jeg har klippet hul i til knysten, og når jeg er kommet ombord på det store fly tager jeg tåkappen udenpå strømpen, så der er mindst muligt tryk på det følsomme område. I sidste uge var jeg til fys to gange, og Gitte anbefalede mig at lave rigeligt med øvelser på flyveturen, både knæspark og -løft, sætte sig helt ned på hug, dybe vejrtrækninger ned i maven samt bækkenbundsøvelser, da der åbenbart sidder en stor venepumpe i regionen. Jeg håber, flyveturen kommer til at gå godt. Hvis nye læsere siden min rejse i efteråret har gode råd til at flyve med lymfødem, vil jeg være meget taknemmelig. Det er nemt at skrive kommentarer til indlæg.

Jeg har også fundet ud af, hvad jeg gør med strømper (ikke kompression). Jeg tænker, at vi ofte vil komme i situationer, hvor vi skal have skoene af, da det er sådan man gør der, både i hjemmene og på mange restauranter. Herhjemme går jeg bare rundt med en almindelig bomuldsstrømpe på den ene fod, og intet udenpå kompressionsstrømpe og tåkappe, men det har jeg selvsagt ikke lyst til der. Der er ikke plads i skoene til en bomuldsstrømpe udenpå kompressionsstrømpen, så jeg vil tage en mikrofiber knæstrømpe uden på, og så en nylonstrømpe, så kan man ikke se noget. På den gode fod tager jeg en nylonstrømpe udenpå bomuldsstrømpen, så ser fødderne ens ud.

I dag er sidste gang til yoga inden rejsen. Det har været rigtigt godt, og jeg vil fortsætte efter rejsen, hvis Lymfeyoga ikke bliver muligt. Det føles trygt at have forberedt mig til turen, så jeg forhåbentligt er i topform. Det går bedre med at sidde på gulvet og spise, selvom jeg godt nok er noget stiv i kadaveret, når jeg rejser mig bagefter. Vi må se, hvordan det kan gå.