mandag den 6. september 2010

Hudpleje indefra

For et stykke tid siden fik jeg på hospitalet, hvor jeg før modtog "behandling", at vide, at jeg havde en rigtig fin hud. Jeg regner med at der mentes mit ben og altså fin hud for en lymfødemiker, og jeg har da heller ikke haft større problemer end lidt tørre furer enkelte steder på foden, selvom jeg næsten aldrig smører mig ind, kun lige balladestederne på foden ind i mellem. Den anden dag fik jeg tanken, at en del af successen sandsynligvis skal tilskrives mit daglige olieindtag. Jeg putter en spiseskefuld koldpresset olie i min juice hver dag, og får dermed dækket en del af hudens behov for fedt. I forbindelse hermed kan jeg fortælle, at hvor jeg i gamle dage, især om vinteren, har måttet smøre min krop med bodylotion flere gange om ugen, kunne gangene jeg smurte hele sidste vinter tælles på én hånd.
Min svigerindes mor fortalte engang, at hun tog to spiseskefulde tidselolie hver morgen, og at hun overhovedet ikke havde behov for creme, ikke engang i ansigtet. Det er da den optimale hudpleje, fremfor at smøre sig med kemikalier.
Egentligt vil jeg helst kun bruge Udo's Choice, da det antageligt er den perfekte blanding af Omega 3, 6 og 9, men den er lidt dyr, så ofte bruger jeg Irmas koldpressede, økologiske rapsolie, den er ret neutral i smagen, og noget billigere, især når den jævnligt er på tilbud. Hørfrøolie skulle også være rigtigt godt, men igen, den er dyr.
Nogle rynker på næsen ved tanken om at "drikke olie", men sandheden er, at man overhovedet ikke kan smage, endsige fornemme olien i juicen. Det er nu også et stort glas, jeg drikker, ca. 4 dl. Jeg spiser også en del avocado og nødder, som begge indeholder godt fedt. Og sardiner. Og sild.