fredag den 7. oktober 2011

Suk

I dag blev jeg ringet op af Handicapcentret vedr. min ansøgning om fire kompressionsstrømper. Det er jo to mere end standardbevillingen, og derfor bliver det helt store apparat sat igang, suk. På ansøgningsskemaet var der et felt, hvor man skulle angive hvor og hvornår man var blevet undersøgt for sin lidelse, og der havde jeg anført hospitalet, hvor jeg gik dengang. Derfor har de (Handicap) nu sendt anmodning om statusattest dertil, hvilket jeg fik brev om i tirsdags. Jeg sendte straks en mail om at det var bedre at kontakte min fysioterapeut, og i dag ringede de så og sagde, at de skulle have noget lægeligt, og det er en fysio jo ikke. Jeg synes, det virker helt tosset, for det er jo min fys, der kender sagen og mit ben bedst, hun er specialist! Nå, men det endte med, at de nu vil kontakte min egen læge, så må vi se, hvad der kommer ud af det. Som de fleste jo erfarer, er de praktiserende lægers viden om Lymfødem ret begrænset, men min læge ved da, at jeg har det og at jeg har behov for nogle ting. Grotesk, at hendes ord vejer tungere end lymfødemterepeuten, som behandler mig...
Jeg blev ærligt talt lidt fortvivlet, da jeg talte med damen fra Handicapcentret. Hun var inde på, at jeg måske skulle til en speciallæge for at få en udtalelse. What – en ny person, som intet kender til min situation?? Det er et hæsligt apparat, man bliver kastet rundt i, og man skal godt nok have noget at stå imod med. Man orker det næsten ikke.
Måske skulle jeg ringe til lægen og forberede hende, men der er tre læger i konsultationen, og hvem af dem kontakter de, og der er kun telefontid mellem otte og ni, hvor man alligevel ikke kan komme igennem... Dybt suk.
Nu ved jeg så, at jeg næste gang på skemaet skal henvise til min læge, selvom hun ikke har undersøgt eller behandlet mig.

Mit glutenfri liv går OK, jeg har så vidt vides ikke spist gluten siden sidste fredag aften, så det er jo en hel uge! Jeg har spist glutenfrit brød og grød og så bare andre ting. Jeg spiser normalt en del pasta og "rigtigt" brød, men det har der altså ikke været noget af i denne uge. Der er ikke rigtigt noget at se eller mærke på benet.