torsdag den 26. august 2010

Taknemmelighed

I dag kom dagen, hvor jeg skulle til en konsultation hos Gitte Rishaug hos Søborg Fysioterapi. En dag jeg har set meget frem til. Hun var meget, meget sød og virkede meget kompetent. Vi fik en lang snak og hun undersøgte mit ben. Det ser ud til at mit ben er meget samarbejdsvilligt og væsken ret flytbar, så det er jo godt. Hun forklarede en masse om lymfesystemet, og gav mig også en kort behandling.

Vi talte om IPC-pumpen, og hun var enig i, at det er meget vigtigt at åbne op for systemet inden man pumper løs, da det i værste fald kan forårsage lymfødem andre steder, f.eks. i underlivet. Jeg ser frem til, at hun viser mig, hvordan jeg selv kan åbne op på den rigtige måde, det vil være rigtigt godt. Jeg synes, det er rystende at jeg ikke har fået noget som helst at vide om dette hverken af hospitalet, jeg fik behandling på, eller af Athene som leverede pumpen.

Anyway, i næste uge skal jeg derhen to gange til dobbelttider, altså en time hver gang og have en ordentlig tur. Det er jeg spændt på. Efter de to behandlinger vurderer vi, hvordan det er gået og så ser vi, hvad der så skal ske. Der kan blive tale om fem dages behandling i træk, muligvis med bandagering. Det hele skal ende med en ny strømpe og forhåbentligt et lidt tyndere ben. Hun har sagt, at jeg nok skal blive klar til november, hvor jeg skal på en længere rejse til Thailand, så det glæder jeg mig over. Måske kan vi endda nå at lave to strømper, det vil være fantastisk.

Allerede efter den korte tur idag har mit ben føltes en lille smule anderledes (bedre) når jeg bøjer det. Ikke så spændt og fyldt.

Gitte anbefalede, at jeg får kopier af min journal fra hospitalet samt en kopi af lymfeskintegrafibilledet, så jeg har lidt styr på de forskellige forløb mht. evt. fremtidige behandlinger og behandlingssteder.

Jeg er så glad for, at jeg skal begynde behandling der, og nu føler jeg endelig, at jeg bliver "taget hånd om". Jubiii!