mandag den 2. august 2010

Flydende guld


Som et led i projektet med at rense min krop og gøre den sund drikker jeg så godt som dagligt friskpresset grøntsagsjuice. Så vidt muligt kører jeg med gulerod, rødbede, ingefær, citron, agurk, æble, persille og bladselleri, men den senere tid har jeg ikke kunnet få bladselleri og øko rødbeder, men det er også rart med lidt afveksling, så lige nu er jeg på gulerod, æble, ingefær og citron - oh salighed, den smager godt! Jeg bruger min juicemaskine fra Philips, som jeg fik i julegave for halvandet år siden. Min far kørte helt til Korsør for at købe den til mig. Siden købte jeg en til ham, så han er også kommet på juicevognen - når han altså har tid. Friskpresset juice er super sundt og nærende, og ekstra godt for os, som måske ikke altid er lige gode til at få spist vores 600g, hmm.

Jeg tror, jeg er nået frem til, at et tryk på ca. 100 i IPC-pumpen er godt. Måske vil jeg prøve at skrue den en lille smule op, men ikke meget. For at styrke dens arbejde på forfoden lægger jeg en sammenfoldet strømpe ovenpå forfoden, inde i den jersey- eller nylonstrømpe, jeg bruger (har klippet benet af et gammelt par, jeg synes ikke, det er rart at være helt bar i pumpen), så trykker den ekstra derpå. Jeg eksperimenterer med diverse elementer til at lægge rundt om knoglen på ydersiden af foden, så der også der bliver drænet yderligere og jeg får lidt form. På storetåen har jeg en gammel filmæske, da jeg har tendens til nedgroet negl, og det kan gøre lidt ondt, når pumpen maser neglen ned. Mit arrangement ser mildest talt besynderligt ud, man kan næsten høre Piet van Deurs sige "Hvad er det"...

I weekenden havde jeg min dejlige lille nevø på sommerferie, og vi har bare hygget os sådan. Han er sådan et smukt lille menneske. Ni år. Vi fik spillet Matador og Risk, lavet sushi og nachos, han fik kværnet kaffe (min gammeldags kaffemølle er et hit) og vi var på opdagelse i ruinerne af Absalons borg under Christiansborg. Det har været super dejligt.