torsdag den 14. marts 2013

Lebed metoden

For lidt tid siden opsnappede jeg et meget interessant indlæg på en anden blog om lymfedrænage på en anden og antageligt sjovere måde, end den, de fleste af os kender. Der er tale om Lebed metoden, som er opkaldt efter Sherry Lebed Davis, som udviklede systemet. Læs indlægget her.

Jeg er meget interesseret i at høre, hvis nogen af jer derude har erfaringer med det, gode som dårlige.

Jeg er ked af, at jeg ikke får skrevet så meget. Jeg har rigtigt mange halvfærdige indlæg liggende i kladde-bakken, men ofte går det sådan, at lige jeg mangler at finpudse teksten, tjekke et eller andet eller finde et billede, og så ryger det lidt i syltekrukken.

Jeg har lige fået denne fine jakke ind af døren, jeg købte den på eBay og den er rigtig fin. Jeg tror, den vil være rigtig god, når det bliver en lille smule mindre koldt. Plyskraven er vidunderlig blød og dejlig.
Jeg købte den her. Jeg anbefaler at købe str. 12, den svarer til ca. 38. Bemærk at prisen overstiger toldgrænsen (som er 80 kr., mener jeg), men min gik igennem. Ofte angiver sælger på pakken varen til en lavere værdi end den egentlige, så pakken ikke bliver snuppet, det var også tilfældet her.



Denne fine halskæde i træ fandt også vej til min postkasse.
Jeg købte den her. Snoren er ikke så pæn, så den vil jeg udskifte, men det burde der også være råd til, da smykket kun kostede lidt mere end en dollar. Jeg har lige bestilt noget snor her. Det er skønt at nethandle – klik klik klik, vente vente, og så ligger det i postkassen :-)



Så tænkte jeg, at jeg lige kunne bringe opskriften på noget libanesisk mums, jeg har lavet flere gange, senest i weekenden, hvor jeg også bagte i "Svinet". Man kan smøre det på brød eller bruge det som dip, det er RIGTIGT lækkert! Kan fryses, hvis man laver meget.

  • 400g grillede, flåede peberfrugter (drænet vægt). Kan bl.a. købes hos indvandrergrønthandlere (der står paprika på etiketten), men jeg har også set dem i Føtex mv. Du kan også selv grille og flå dem, men det er et stort arbejde.
  • 200g valnødder, ristet i ovnen på ca. 120°.
  • 2-3 spsk. granatæblesirup (indvandrergrønthandlere eller udelad det)
  • 4 spsk. rasp
  • lidt citron- eller limesaft
  • salt
  • 1/2 tskf. spidskommen, måske mere.
  • En lille smule Tabasco (pas på!) eller noget andet chiliagtigt.
  • Evt. lidt olivenolie, vand eller lage fra pebrene, hvis det ikke er fugtigt nok.
Kør hele balladen i en foodprocessor til det har den konsistens, du kan lide og smag så til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar, jeg bli'r så glad :-)